Személyszállító hajók és gumicsónakok

Hajó tenger utasok

Mindent az utasok kényelméért a tengeren

Tengeri, NYÍLT VIZI személyszállítás

A gumicsónakok különböző méretűek lehetnek, és ennek megfelelően más-és más számú személy szállítására alkalmasak. A személyszállító hajók specifikációja a következő.

A személyszállító hajók ma az utas szállítás, a turizmus és a kompjáratok területén bonyolítanak forgalmat.

A vitorlás hajók korszakában nem voltak kimondott személyszállító hajók. A XIX. század első felétől a technika fejlődésével szükségessé vált személyek közvetlen kapcsolata műszaki problémák megoldására, kereskedelmi szerződések, politikai megállapodások megkötésére, ezért a személyszállítás, mint feladat mindjobban előtérbe került, és a hajózás ezen a téren specializálódott. Minden személyszállító hajón van mentőcsónak vagy gumicsónak.

Csodálatosan szép, minden kényelemmel ellátott, hatalmas hajókés csónakok készültek, és szelték át az óceánokat utasaikkal. A hajózási társaságok egymással versenyezve fokozták a fejlődés ütemét, egyre gazdaságosabb és gyorsabb hajókat építettek, hogy felvegyék a versenyt az időközben mind nagyobb tért hódító repülőgép-forgalommal. Ez a rohamos fejlődés 1970-es évektől folyamatosan csökken, mára inkább közepes nagyságú személyszállító, üdülő-, kiránduló- és komphajók, gumicsónakok épülnek.

Kronprins Harald norvég autó és személyszállító komphajó

960 utast tud klimatizált helyiségekben teljes kényelemmel szállítani gépkocsijaikkal együtt.

Vízre bocsátás 1976. március 30.

  • Hossza 156,40 m
  • Szélessége 23,5 m
  • Oldalmagassága 13,73 m
  • Bruttó űrtartalma 12 752 BRT
  • A hajómotor teljesítménye 2×8820 kW
  • Sebessége 22,6 csomó
  • Csónakok száma 960 utas és személyzet számára.


Személyszállító hajók és gumicsónakok vásárlása és eladása is érdekes téma. A hajók és vízi járművek esetében a befogadóképesség és a szállított személyek száma a lényeges paraméter, mely meghatározza az árat, mely optimális minden vásárló számára, esetleg ingyenes kiszállítással. Izgalmas és mindenki számára érdekes témák: csónak gyártás, befogadóképesség, eladó gumicsónak, hajó vásárlás, utasszállító.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük