Hogyan vásároljunk gumicsónakot?

Gumicsónak horgász halász

Egy horgász kényelmesen elfér a csónakban.

A csónakok kiválasztásának szempontjai

Amikor gumicsónakot szeretnénk választani, az első és legfontosabb kérdés, hogy mekkora méretű csónakot akarunk venni. A csónak legfontosabb mérete a hosszúsága, eladó motoros gumicsónakokat már 230 centimétertől vehetünk.

Azok a motoros gumicsónakok melyek mérete nem haladja meg a 300 centimétert, egy horgász személy számára készült, attól függetlenül, hogy teherbírásuk 500 kg., leírásukban pedig 4 férőhely szerepel. Ha használatba vesszük a motoros gumicsónakot, a motor, horgászfelszerelés és egyéb teher mellett már csak egyetlen horgász férhet el kényelmesen.

Egy 270 centiméter hosszú gumicsónak hasznos belső mérete, hossza mindössze 170 centiméter, ballonon belüli szélessége pedig 66 centiméter. Horgászok számára nem kényelmes a gumicsónak ballonján ülve horgászni, ezért csónakvásárláskor ezt a részt ne számítsuk bele a hasznos csónakterületbe.
A 230-300 centiméteres motorral rendelkező gumicsónakok magányos horgászok és vadászok számára optimális választás

  • pozitívum: rövidebb, kisebb csónak = alacsony ár
  • negatívum: egyedül unalmas csónakázni.

A 330-400 centiméter hosszú csónakokat a gyártók 6 személyesre tervezték, valójában két horgász férhet el benne kényelmesen horgászbotokkal és felszereléssel együtt. A 4 méteres Bark vagy Kolibri gumicsónakban statikus horgászat esetén 3 horgász is helyet foglalhat.

A motoros gumicsónak vásárlásakor figyelembe kell venni azt is, hogy az egyszemélyes csónakmotorral és felszereléssel együtt akár 40-60 kilogrammot is nyomhat, tehát érdemes mindenképpen kétszemélyes horgásztúrákra tervezni.

Négy méternél hosszabb gumicsónakok is kaphatóak, de ezek súlya és ára meglehetősen magas, mozgatásukhoz minimum 30 lóerős motorra van szükség, ezért az ilyen csónakok vásárlását csak nagyobb vízfelületen közlekedők számára ajánljuk, amennyiben kereskedelmi célból kívánnánk hasznosítani a járművet.

A gumicsónak teherbírása: ezzel Önnek nagy valószínűséggel nem kell foglalkoznia. Ha a gumicsónak leírásában 500 kilogrammos teherbírás szerepel, akkor ennél többet is elbír a valóságban. A csónak terhelhetőségének a helykihasználás szab határt, mivel ezt az 500 kilogrammot (már amennyiben nem vassúlyokról vagy ólomgolyókról van szó) valahogyan rá is kellene halmozni a csónakra, ami szinte lehetetlen feladat. Átlagos horgászok, vadászok túrázók számára bőségesen elegendő a gumicsónakok teherbírása.

A gumicsónak padlózata

A modern gumicsónakok többsége kemény műanyag vagy fapadlóval van ellátva. Ez kényelmessé teszi az utazást és biztonságossá teszi a horgászatot, hiszen álló helyzetben is stabil maradhat a horgász vagy vadász.

Continue reading

Személyszállító hajók és gumicsónakok

Hajó tenger utasok

Mindent az utasok kényelméért a tengeren

Tengeri, NYÍLT VIZI személyszállítás

A gumicsónakok különböző méretűek lehetnek, és ennek megfelelően más-és más számú személy szállítására alkalmasak. A személyszállító hajók specifikációja a következő.

A személyszállító hajók ma az utas szállítás, a turizmus és a kompjáratok területén bonyolítanak forgalmat.

A vitorlás hajók korszakában nem voltak kimondott személyszállító hajók. A XIX. század első felétől a technika fejlődésével szükségessé vált személyek közvetlen kapcsolata műszaki problémák megoldására, kereskedelmi szerződések, politikai megállapodások megkötésére, ezért a személyszállítás, mint feladat mindjobban előtérbe került, és a hajózás ezen a téren specializálódott. Minden személyszállító hajón van mentőcsónak vagy gumicsónak.

Csodálatosan szép, minden kényelemmel ellátott, hatalmas hajókés csónakok készültek, és szelték át az óceánokat utasaikkal. A hajózási társaságok egymással versenyezve fokozták a fejlődés ütemét, egyre gazdaságosabb és gyorsabb hajókat építettek, hogy felvegyék a versenyt az időközben mind nagyobb tért hódító repülőgép-forgalommal. Ez a rohamos fejlődés 1970-es évektől folyamatosan csökken, mára inkább közepes nagyságú személyszállító, üdülő-, kiránduló- és komphajók, gumicsónakok épülnek.

Kronprins Harald norvég autó és személyszállító komphajó

960 utast tud klimatizált helyiségekben teljes kényelemmel szállítani gépkocsijaikkal együtt.

Vízre bocsátás 1976. március 30.

  • Hossza 156,40 m
  • Szélessége 23,5 m
  • Oldalmagassága 13,73 m
  • Bruttó űrtartalma 12 752 BRT
  • A hajómotor teljesítménye 2×8820 kW
  • Sebessége 22,6 csomó
  • Csónakok száma 960 utas és személyzet számára.

Continue reading

Csónak és hajótípusok ismertetése

Csónak és hajó építés

Építésnél fontos a vízkiszorítás

Hogyan osztályozzuk a vízi járműveket?

A hajókról ismertetett legfontosabb adatok: a hajóépítési ideje, a vízre bocsátás időpontja, alkalmazása, rendeltetése, szereplése, lebontása vagy esetleg megsemmisülésének körülményei, műszaki adatai stb.

A kereskedelmi hajók három csoportba sorolhatók: személy-, teherszállító és különleges feladatokat ellátó hajók, ezek mellett vannak a csónakok és gumicsónakok. Ezek alkalmazási terület szerint lehetnek folyami hajók vagy tengerjárók. A kereskedelmi hajók méreteinek nagyságát belső térfogatukkal, ill. hordozóképességükkel jellemzik.

A térfogat a hajó űrmérték szerint megállapított befogadóképességét, a hordképesség pedig a tömeg szerinti befogadóképességét jelenti. A térfogatot bruttóregiszter tonnában, ill. angol köblábban mérik.

1 BRT = 100 angol köbláb = 2,83 köbméter.

A tonna angol kifejezésként hordót, illetve meghatározott térfogatot jelent. Ugyanis régebben, a XVI. században a hajók befogadóképességét a rakodótérben elhelyezhető hordók számával mérték. Mivel ezt az adatot bejegyezték (regisztrálták) a hajónyilvántartásba, regisztertonnának (RT) nevezték el. További fokozata a teljes, bruttó-regiszter tonna (BRT) az összes zárt, belső teret jelenti.

Más változat a nettóregiszter tonna (NRT), amely csak a rakodásra, szállításra hasznosítható térfogatot, a raktárakat és az utastereket határozza meg.
A másik fajta befogadóképességet, a tényleges hordképességet viszont már tömegértékben, pontosabban angol tonnában határozták meg.

A másik fajta befogadóképességet, a tényleges hordképességet viszont már tömegmértékben, pontosabban angol tonnában határozták meg:

1 angol tonna = 1016 kg (tdw).

Ez tehát a hasznos, a tömeg szerinti szállítóképességet jelenti.

Ezeket a mértékegységeket a mai napig alkalmazzák a kereskedelmi hajózásban.

Continue reading